Nieuwe boekuitgave Stichting Limburgse Kastelen: een speciaal aanbod voor donateurs!

Op 20 juni 2013 is bij Uitgeverij Matrijs in Utrecht de jongste boekuitgave van onze Stichting Limburgse Kastelen verschenen, getiteld "Kasteel en Landschap in Limburg".

Onze donateurs ontvangen jaarlijks per post in de maand juni ons bijdrageverzoek. In 2013 bevat deze donateursbrief een bijzonder aanbod om ons nieuwe boek GRATIS in bezit te krijgen. Nieuwe donateurs kunnen hier uiteraard ook van gebruik maken! Vanaf 2013 bedraagt de bijdrage voor het donateurschap € 25,00 per jaar (meer mag natuurlijk ook).

Ons nieuwe boek "Kasteel en landschap in Limburg" laat op een bijzondere manier de relatie tussen de Limburgse kastelen en hun omgeving zien. Waar vroeger kasteel en landschap verbonden waren, zijn deze gebieden nu vaak versnipperd geraakt door groeiende dorpen en de aanleg van sporen en snelwegen. Toch zijn ook nu nog in het landschap en op de kaart elementen te herkennen die vroeger bij het kasteel hoorden. Aan de hand van betrouwbare kaartbeelden vanaf 1805 bekijken de auteurs hoe het landschap is veranderd en wat er nog terug te vinden is van elementen die onderdeel waren van het kasteellandschap. De rijk geïllustreerde publicatie geeft op toegankelijke wijze inzicht in de waardevolle cultuurlandschappen die in samenhang met de daarin aanwezige kastelen zijn ontstaan.


Notice: Undefined index: logged2 in /var/www/vhosts/limburgsekastelen.nl/httpdocs/dico/UserFiles/functies/news_item.php on line 75