Fondsenwerving Limburgs Landschap voor interieurschildering kasteel Arcen

Kasteel Arcen blijkt een unieke plafondschildering te hebben uit de barok. De Romeinse godin Flora vergezeld van een tweetal cherubijntjes siert het plafond van een van de kamers. Het kunstwerk is uniek omdat het rechtstreeks op de pleisterlaag is geschilderd.

Bedreiging

'Flora' is de afgelopen eeuwen nooit bijgeschilderd of opnieuw gevernist en dus nog origineel. Het is jammer genoeg in een zeer slechte staat. Verfschilfers laten los, er zitten barsten in de pleisterlaag en lagen vuil van eeuwen ontnemen de blik op de zeer fraaie schildering. Alle specialisten zijn het over eens, het is een schildering van bijzonder niveau en er zijn in Limburg nog maar enkele soortgelijke plafondschilderingen over.

Oplossing

Het wereldwijd gerenommeerde Restauratieatelier Limburg (SRAL) zegt dat de schildering ondanks de vele beschadigingen nog in een goede conditie is. De proefrestauratie bewijst dat de oude glorie te herstellen is. Dat vraagt ingrijpend optreden. Alle schilfers vastlijmen, vuil en vernis verwijderen en de vele beschadigingen retoucheren. 

Uw hulp gevraagd

Het Limburgs Landschap wil dit unieke erfgoed restaureren en kan daarbij de hulp van u goed gebruiken.  Adopteer voor slechts € 20 uw eigen stukje cultureel erfgoed op www.limburgs-landschap.nl en help mee de plafondschildering te restaureren.

Voor meer informatie: Stichting het Limburgs Landschap: Edmond Staal 06-53-732802. 


Notice: Undefined index: logged2 in /var/www/vhosts/limburgsekastelen.nl/httpdocs/dico/UserFiles/functies/news_item.php on line 75