Groot onderhoud bij Kasteel Arcen, opening Kasteeltuinen op 5 april 2014

Stichting het Limburgs Landschap maakte op 11 februari bekend dat er groot onderhoud wordt uitgevoerd bij Kasteel Arcen, met name aan het Poortgebouw en het Koetshuis.

Hieronder volgt een deel van de tekst van het persbericht.

Kasteel Arcen met haar bijgebouwen is het hart van Kasteeltuinen Arcen. Wie via het poortgebouw het complex binnenkomt voelt eeuwen geschiedenis. De gebouwen werden bij de aanleg van Kasteeltuinen Arcen 25 jaar geleden ingrijpend gerestaureerd. Goed onderhoud bleef echter door de laatste erfpachter jarenlang achterwege. Een doorn in het oog van Het Limburgs Landschap. Nu de stichting het beheer van Kasteeltuinen Arcen zelf heeft opgepakt is begonnen met het inhalen van de achterstand. Tot de opening van de Kasteeltuinen op 5 april wordt nu hard gewerkt om achterstallig onderhoud van de bijgebouwen weg te werken.

.....

Het Limburgs Landschap krijgt veel steun uit de maatschappij bij haar werk. Natuurlijk zijn er de duizenden Beschermers die door hun bijdrage dit soort werkzaamheden mee mogelijk maken. Door die 'eigen' bijdrage van Het Limburgs Landschap is het mogelijk om subsidies te verkrijgen van bijvoorbeeld de Provincie Limburg en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Ook de steun van de Postcode Loterij wordt deels gebruikt voor het gebouwenherstel. Daardoor kan een hele groep vakmensen in de Kasteeltuinen aan het werk.

Iedereen kan vanaf zaterdag 5 april tijdens de Lente-Expositie in de Kasteeltuinen Arcen zien dat Poortgebouw en Koetshuis dan samen met de tuinen weer een fraai geheel vormen.


Notice: Undefined index: logged2 in /var/www/vhosts/limburgsekastelen.nl/httpdocs/dico/UserFiles/functies/news_item.php on line 75