Kasteelruïne Schaesberg krijgt uitkijktoren

In de afgelopen periode zijn er plannen ontwikkeld om de kwetsbare restanten van Kasteel Schaesberg in Landgraaf te behouden. De Stichting Landgoed Slot Schaesberg heeft de afgelopen maanden een begin gemaakt met diverse consolidatiewerkzaamheden, met name aan de toren die rond 1616 is gebouwd.

Door leerlingen van Bouwmensen Zuid zijn losliggende stenen afgenomen en zijn de kwetsbare oppervlakken afgedekt. De volgende stap is het plaatsen van een stalen hulpconstructie en het aanbrengen van koppelstukken om de nog overeind staande muren te stabiliseren in afwachting van de voorgenomen herbouw. De afgelopen week zijn voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd door medewerkers van VDL-Nedcar, vrijwilligers en leerlingen.

Vanaf maandag 10 maart 2014 worden de verschillende delen met een mobiele kraan in de restanten van de toren geplaatst. Op vrijdag 14 maart 2014 om 11.00u zal de toren door Harry Erkens, de verantwoordelijk wethouder van de gemeente Landgraaf, in gebruik worden genomen. Vanaf juni 2014 zal de stalen hulpconstructie dienst doen als uitkijktoren voor bezoekers van 'Slot Schaesberg'.

Slot Schaesberg heeft als missie de volledige herbouw van het Renaissancekasteel en de bijbehorende slothoeve. Tijdens het herbouwproces worden diverse ambachten onder de aandacht van een breed publiek gebracht en kunnen jongeren zich bekwamen op het gebied van restauratieambachten. Zie verder: www.slotschaesberg.nl.


Notice: Undefined index: logged2 in /var/www/vhosts/limburgsekastelen.nl/httpdocs/dico/UserFiles/functies/news_item.php on line 75