Uitgave nieuw boek over Kasteel Geijsteren

Op 11 mei 2014 verschijnt het boek van Cynthia Siefers-Van Lijf over kasteel Geijsteren, getiteld 'Een trots kasteel'. De geschiedenis van het slot, van de 13e eeuw tot 2013, wordt behandeld aan de hand van literaire bronnen, interviews en veel fotomateriaal. Bovendien is de interessante en roerige historie in een breed kader geplaatst waardoor er een verband ontstaat tussen locale en (inter)nationale gebeurtenissen. Het kasteel werd driemaal verwoest: in de Tachtigjarige Oorlog, door een brand in 1918 en tenslotte voorgoed aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Na de consolidatie van de ruïne werd het terrein in 2012 opengesteld voor publiek.

Het eerste exemplaar van 'een trots kasteel' zal op 11 mei a.s. tijdens de Kunstmanifestatie Geijsteren worden overhandigd aan de eigenaar van de ruïne, Wilbert baron de Weichs de Wenne. Daarna is het boek op diverse locaties te koop. In Geijsteren zijn dit Eet- en Drinkcafé 't Trefpunt, B&B Spraelandhof, Landgoedcamping Geijsteren en restaurant Hoeve de Boogaard. Bovendien is het verkrijgbaar bij de VVV in Venray.

Op 11 mei en tijdens de voorintekening geldt een speciale dagprijs van € 10,00, daarna kost het boek € 12,50. Voorintekening verloopt via info@sieferskunst.nl, onder vermelding van naam en adres. Na ontvangst van het verschuldigde bedrag plus € 3,36 verzendkosten op NL55RABO0146558790 tnv C.J.L. Siefers-Van Lijf, wordt het boek toegestuurd. De opbrengst van het boek komt geheel ten goede aan de Stichting Cultuurpodium Geijsteren.

Voor een indruk van de inhoud, klik hier.


Notice: Undefined index: logged2 in /var/www/vhosts/limburgsekastelen.nl/httpdocs/dico/UserFiles/functies/news_item.php on line 75