Nieuw bestuurslid van SLK

Op de laatste vergadering heeft het bestuur van de Stichting een nieuw bestuurslid mogen verwelkomen: mevrouw dr. E.A.C. (Elyze) Storms-Smeets, afkomstig uit Zuid-Limburg en werkzaam bij het Gelders Genootschap.

Met haar komst is het bestuur verder versterkt met specifieke deskundigheid op het terrein van historische buitenplaatsen en landgoederen. De uit Valkenburg afkomstige Elyze is historisch geograaf. Ze was vijf jaar werkzaam als universitair docent ‘Historische Buitenplaatsen en Landgoederen’ bij Kenniscentrum Landschap aan de Rijksuniversiteit Groningen. Bij het Gelders Genootschap startte zij in 2007 met projecten als Kastelenboek Gelderland en landgoederenzone Gelders Arcadië. Zelf zegt zij: “Ik wil me samen met eigenaren en overheden inzetten voor het gróte landgoedensemble: huis, tuin, park én landerijen, lanenstelsels, bossen en uiterwaarden.” In 2018 leidde ze het project Erfgoedensembles in Zuid-Limburg (in opdracht van de provincie Limburg), waarbij onder meer is gekeken naar Zuid-Limburgse kastelen, buitenplaatsen en landgoederen als erfgoedensembles. Elyze is tevens lid van de commissie landschapsgeschiedenis van het Limburgs Geschiedkundig en Oudheidkundig Genootschap.

www.linkedin.com/in/elyzestorms/ 


Notice: Undefined index: logged2 in /var/www/vhosts/limburgsekastelen.nl/httpdocs/dico/UserFiles/functies/news_item.php on line 75