Deusser komt thuis op kasteel Arcen

Naast aandacht voor bijzondere bloemen en planten wordt er bij Kasteeltuinen Arcen ook veel zorg besteed aan cultuur en historie. Het eeuwenoude kasteel heeft een bijzondere geschiedenis en in de loop der eeuwen zijn er verschillende bewoners geweest. Het Limburgs Landschap is de afgelopen jaren bezig geweest om steeds meer ruimtes in het kasteel weer historisch in te richten. Voor de nieuwe seizoensopening komt daar een aantal bijzondere objecten bij.

De laatste particuliere eigenaar van Landgoed Arcen was prof. August Deusser, kunstschilder en directeur van de kunstacademie in Düsseldorf. De familie Deusser was op reis door Europa toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Zo konden zij niet meer terug naar huis. Vrienden evacueerden de schilderijencollectie uit Arcen.

Ter behoud van de collectie van de familie Deusser is ooit een speciale stichting opgericht in Zwitserland. Het Limburgs Landschap is er in geslaagd om bij deze familiestichting een bruikleenovereenkomst te sluiten voor het tentoonstellen van schilderijen en meubilair van August Deusser in Kasteel Arcen. Bovendien geeft het Limburgs Museum objecten in bruikleen die door ruimtegebrek in Venlo niet allemaal aan het publiek kunnen worden getoond.

Vanaf 28 maart a.s. zijn de Kasteeltuinen weer open en is dit alles weer te bezichtigen door het publiek!


Notice: Undefined index: logged2 in /var/www/vhosts/limburgsekastelen.nl/httpdocs/dico/UserFiles/functies/news_item.php on line 75