Kasteeltuinen Arcen 30 jaar

Op donderdag 29 maart aanstaande opent Kasteeltuinen Arcen haar poorten weer voor een seizoen vol tuinbelevingen en culturele evenementen. Het meest veelzijdige bloemen- en plantenpark viert dit jaar haar 30ste jubileum met diverse extra activiteiten. Het seizoen start ook dit jaar tijdens Pasen weer met het grootse Ridderspektakel. Daarnaast zijn er in Kasteel Arcen twee fototentoonstellingen te bezoeken en laat een overzichtstentoonstelling de geschiedenis van het Hertogdom Gelre zien. De kamers van het Kasteel staan in het teken van de fleurige voorjaarsbloeier de narcis.

                                      

De Paasdagen staan traditiegetrouw ook dit jaar weer in het teken van wapengekletter en galopperende paarden tijdens het Ridderspektakel. Het Toernooiveld van Kasteeltuinen Arcen verandert hiervoor in een kampement met tientallen ridders van Het Gelders Overkwartier en aanverwante manschappen. Ze brengen de Paasdagen door met o.a. wapendemonstraties, veldslagen en riddersteekspelen. In de kampementen worden middeleeuwse lekkernijen en handelswaar verkocht en komen oude ambachten tot leven. Ook voor de jonge bezoekers is er van alles te beleven. Het Ridderspektakel vind plaats op zaterdag 31 maart (13:00 tot 18:00 uur) en op zondag 1 en maandag 2 april (10:00 tot 18:00 uur).

Paasbrunch.

In de sfeervolle gewelvenkelder van Kasteel Arcen kan op paaszondag en -maandag genoten worden van een uitgebreid en feestelijk brunchbuffet. De brunch zal opgeluisterd worden door de muzikale klanken van de middeleeuwse muzikanten die ook optreden tijdens het Ridderspektakel. Reserveren kan via de website van Kasteeltuinen Arcen.

30-jarig jubileum: een uitgebreid overzicht van activiteiten en meer, vind u op de website van Kasteeltuinen Arcen.

Vanaf donderdag 29 maart is het park weer dagelijks geopend voor het publiek. Het seizoen loopt door tot en met zondag 4 november 2018.


Notice: Undefined index: logged2 in /var/www/vhosts/limburgsekastelen.nl/httpdocs/dico/UserFiles/functies/news_item.php on line 75