Hoeve Ehrenstein onder de pannen

Limburgs Landschap legt nieuw dak op Hoeve Nieuw Ehrenstein.

 Stichting het Limburgs Landschap is in samenwerking met de gemeente Kerkrade, gesteund door de provincie Limburg, bezig met een groot project in de Anstelvallei. Er komen nieuwe recreatieve routes, meer natuur en de restauratie van de monumenten in de vallei is gestart.

De kolossale Hoeve Nieuw Ehrenstein met bijbehorende eeuwenoude villa verkeerde in een deplorabele toestand. Het monumentale complex in de Anstelvallei in Kerkrade kreeg via steun van de gemeente Kerkrade een nieuwe eigenaar, de Stichting het Limburgs Landschap. Naast landschapsherstel en aanleg van nieuwe routestructuren is de stichting ook begonnen met de ingrijpende restauratie. De provincie Limburg en de gemeente Kerkrade maken dit ingrijpende project mogelijk.

 Na de aanpak van de grote stallen is nu de boerderijwoning met veestal aan de beurt. In dit gedeelte van het complex komt een bezoekerscentrum met gastvrije horeca. Dit gedeelte van het complex was in een zeer slechte staat. Het hele gebouw is de afgelopen maanden ontmanteld. Nu is de opbouw begonnen. Vanaf begin maart wordt de herstelde kapconstructie weer aangebracht. De spanten zijn waar mogelijk opgebouwd uit de antieke delen, de ontbrekende delen zijn aangevuld met nieuw eikenhout. Spant voor spant wordt de constructie de komende dagen in elkaar gezet. Aansluitend wordt het dak afgemaakt. Als alles volgens de planning verloopt is eind april het gebouw weer onder de pannen. De hoop is eind dit jaar het bezoekerscentrum te kunnen openen.

     

foto's: Stichting het Limburgs Landschap, Mark Rovers


Notice: Undefined index: logged2 in /var/www/vhosts/limburgsekastelen.nl/httpdocs/dico/UserFiles/functies/news_item.php on line 75