interieurproject Kasteel Borgharen

Voorafgaand aan de bestuursvergadering van 10 oktober 2017 bracht het bestuur aan bezoek aan het interieurproject Kasteel Borgharen - Maastricht. Onze stichting ondersteunt dit project vanwege het belang om het oorspronkelijke interieur zo veel mogelijk te behouden en te herstellen.

Het kasteel wordt de komende jaren gerestaureerd. Op dit moment vinden diverse restauratiewerkzaamheden plaats aan de kademuren, de omgeving en aan het kasteel. Voor de restauratie van de kademuren hebben de gemeente Maastricht en de provincie Limburg subsidie ter beschikking gesteld.

Sinds 2015 zetten buurtbewoners zich in om het in verval geraakte kasteel eigenhandig op te knappen. Het kasteel heeft sinds 2014 een nieuwe eigenaar, de Borgharenaar de heer Ronny Bessems. De heer Bessems is prijswinnaar van de monumentenprijs Maastricht vanwege zijn restauratie van de monumentale bij het kasteel behorende kasteelhoeve. Met hem en met Peter Geuijen, voorzitter van de Stichting Behoud Kasteel Borgharen, werd onder meer gesproken over het noodzakelijk onderhoud en de wenselijkheid van een professioneel kleurenonderzoek in het interieur. 

Bijgaande foto's geven een impressie van het werkbezoek.

   

     

  

        


Notice: Undefined index: logged2 in /var/www/vhosts/limburgsekastelen.nl/httpdocs/dico/UserFiles/functies/news_item.php on line 75