Monumentenaftrek voorlopig gehandhaafd

Minister Jet Bussemaker zal de fiscale aftrek voor monumentenonderhoud en die voor scholing voorlopig niet schrappen. Dit betekent dat in 2017 de mogelijkheid van fiscale aftrek voor het onderhoud van monumentenpanden blijft bestaan. Dit heeft ze bekend gemaakt in een brief aan de Tweede Kamer van 9 november 2016. Ze komt daarmee tegemoet aan de wens van de Kamer en de monumentensector. Ze moet dan wel 25 miljoen op haar begroting zien te vinden. Dat bedrag kan hoger worden als eigenaren van monumentenpanden nu versneld werkzaamheden gaan uitvoeren. De scholingsaftrek stimuleert werknemers een opleiding te volgen.
De minister houdt het wetsvoorstel voorlopig aan en neemt langer de tijd om verder te werken aan de nieuwe subsidieregeling ter vervanging van de oude fiscale regelingen. In de brief doet de minister ook al enkele suggesties voor aanpassing van de nieuwe onderhoudsregeling en scholingsregeling. De komende tijd zal over een mogelijke vervangingsregeling met de Kamer en het erfgoedveld verder gesproken worden. Een algehele stelselherziening van de monumentenzorg wordt in 2018 verwacht.

 


Notice: Undefined index: logged2 in /var/www/vhosts/limburgsekastelen.nl/httpdocs/dico/UserFiles/functies/news_item.php on line 75