Nationaal onderzoek naar staat en onderhoud van groen erfgoed

Op 6 juni 2016 heeft de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) bekend gemaakt dat de eigenaren van 210 rijksmonumenten met een beschermde groenaanleg een verzoek zullen krijgen om mee te werken aan een onderzoek naar het onderhoud van hun groene erfgoed. De RCE hoopt hiermee inzicht te krijgen in de staat en de instandhoudingsbehoefte van deze categorie rijksmonumenten.

Het onderzoek wordt door Alterra (onderdeel van Wageningen Universiteit & Researchcentrum) en Debie&Verkuijl tuin- en landschapsarchitectuur uitgevoerd. De 210 rijksmonumenten zijn geselecteerd op basis van een steekproef.

In Nederland zijn ca. 1.400 rijksmonumenten met een wettelijk beschermde groenaanleg. Dit zijn bevoorbeeld tuinen, parken, plantsoenen, begraafplaatsen en erven.

De RCE monitort sinds enkele jaren de staat van gebouwde monumenten. Nu wordt deze dus ook voor de beschermde groenaanleg daaromheen in kaart gebracht.


Notice: Undefined index: logged2 in /var/www/vhosts/limburgsekastelen.nl/httpdocs/dico/UserFiles/functies/news_item.php on line 75