Kasteelcomplex Limbricht open op Tweede Pinksterdag 2016

Rondleidingen, boekverkoop, activiteiten voor kinderen

Ook dit jaar, op maandag 16 mei, neemt kasteel Limbricht deel aan de activiteiten in het kader van de Nationale Dag van het Kasteel. Het kasteel en het middeleeuwse Salviuskerkje zijn dan geopend van 11.00 tot 17.00 uur. 

Wie het kasteel zelf eens van binnen wil bekijken, heeft die dag weer een  mooie en zeldzame gelegenheid. Drie keer per uur zullen groepen van maximaal 20 personen door het kasteel worden rondgeleid, waarbij de geschiedenis van het kasteel wordt verteld en de bezoekers een goede indruk kunnen krijgen van een historisch gebouw met een moderne kantoorfunctie. Een rondleiding door het kasteel kost € 1,50 per persoon (kinderen tot en met 12 jaar betalen € 1,00). Deelname aan alle rondleidingen is beperkt, dus vol is helaas vol.

Op de binnenplaats van de voorburcht is het grote en mooie terras geopend. Daar is een kinderspeurtocht te koop (inclusief kroon of zwaard), is een wandelroute verkrijgbaar bij een consumptie, en kunnen van 12.00-16.00 uur meisjes geschminkt worden als jonkvrouw.

Ook het prachtige Salviuskerkje is dan geopend en gratis te bezichtigen. U zult u verbazen over het kerkgebouw, waarin eeuwen geschiedenis te herkennen zijn, en de unieke 13de eeuwse gewelfschilderingen  bewonderen, evenals het aparte interieur en het oude orgel. De gewelfschilderingen werden recent weer gerestaureerd met behulp van de allermodernste technieken. Niet voor niets behoort het kerkje tot de top-100 monumenten van Nederland. 

Voor meer informatie over de activiteiten op kasteel Limbricht op 16 mei 2016 a.s., zie: kasteel limbricht persbericht.

 


Notice: Undefined index: logged2 in /var/www/vhosts/limburgsekastelen.nl/httpdocs/dico/UserFiles/functies/news_item.php on line 75