Dag van het Kasteel

Categorieactiviteiten
Datum: 5 juni 2017
Tijd: 00:00
Locatie: diverse Limburgse kastelen

Op tweede pinksterdag, maandag 5 juni 2017 zullen in heel Nederland kastelen weer hun poorten openen om het publiek te laten genieten van het cultureel erfgoed. Ook in Limburg zullen diverse kastelen u graag ontvangen. In 2016 deden 13 kastelen in Nederlands en Belgisch-Limburg mee. 

Het thema dit jaar is 'Rondom Kasteel en Buitenplaats'.

Tweede Pinksterdag 5 juni a.s. vindt voor de tiende keer de Dag van het Kasteel plaats. Dit jaar opent een recordaantal van 120 kastelen en buitenplaatsen door heel Nederland de deuren voor het publiek. Niet alleen bekende toeristische trekpleisters zijn geopend, maar ook kastelen die nog worden bewoond en kasteelruïnes. Met het thema 'Rondom' wordt dit jaar extra aandacht besteed aan de tuinen, boomgaarden, vergezichten en meer. In Limburg organiseren Kasteeltuinen Arcen, Kasteel Hoensbroek, Kasteel de Keverberg (Kessel), Kasteel Limbricht, Kasteel Montfort, Slot Schaesberg (Landgraaf), Kasteel Vaalsbroek (Vaals), Buitenplaats Vaeshartelt, Kasteel Borgharen (Maastricht) en Kasteelruïne Valkenburg speciale activiteiten voor de Dag van het Kasteel. Op het programma staan diverse activiteiten voor alle leeftijden, zoals rondleidingen, speur- en wandeltochten en riddershows.

De deelnemende kastelen worden op de website van de Nederlandse Kastelen Stichting bekend gemaakt. U vindt alle deelnemers en activiteiten op www.kastelen.nl