Cultureel Festival Voerendaal

Categorieactiviteiten
Datum:26 mei 2019
Tijd: 00:00 - 18:00
Locatie: kasteel Puth

Open Monumentendag Special tijdens Zuid-Limburgs cultureel festival
Tijdens het culturele Zomerfestival Voerendaal wordt op zondag 26 mei een Open Monumentendag Special georganiseerd: Culti Carrousel & Enlight’me. De Culti Carrousel neemt bezoekers mee langs verschillende monumentale plekken in Voerendaal, Enlight’me is een evenement in Kasteel Puth waarbij bijzondere lichtkunstwerken te bewonderen zijn.

Zomerfestival Voerendaal beleeft dit jaar haar vierde editie. Dit culturele festival in Zuid-Limburg trakteert het publiek op concerten, voorstellingen, kunst op locatie en culinaire lekkernijen. Voor de programmering wordt verbinding en samenwerking tussen het verenigingsleven en de lokale samenleving gestimuleerd. Tijdens deze Special kan het publiek niet alleen de monumentale hoogtepunten van Voerendaal en omgeving bezoeken maar ook genieten van muzikale optredens, performances en kunst.

Kasteel Puth, Steinweg 1, Voerendaal (12.00 tot 17.00 uur, gratis entree)

In Kasteel Puth vindt Enlight’me plaats, een NEON Journey. Het publiek kan een onvergetelijke reis maken door verlichting, kunst, cultuur en geschiedenis. De expositie Enlight’me wordt om 12.00 uur feestelijk geopend met bijdragen van Marcel Jongen, internationaal lichtkunstenares Diana Ramaekers en Sebastiaan Vliegen. Vanaf 13.00 uur zijn de lichtkunstwerken te bewonderen in de kasteelhoeve. De geschiedenis van kasteel Puth is terug te voeren tot de 14e eeuw. In zijn huidige verschijningsvorm dateert het bouwwerk deels uit de 18e eeuw. Het herenhuisachtige kasteel wordt omringd door een gracht en wordt voorafgegaan door een U-vormige kasteelhoeve.

Activiteiten: Van 13.00 tot 17.00 uur zijn de lichtkunstwerken te bewonderen in de kasteelhoeve. Ook kan het publiek genieten van optredens van Ritmo Jazzballet, de Heuvellandkapel en het strijkersensemble Cordato. Rustpunt Achterum zorgt voor een hapje en drankje (tegen betaling). Voor wie er niet genoeg van kan krijgen, lichtkunstenares Diana Ramaekers geeft ’s avonds van 19.00 tot 22.00 uur uitleg over haar passie voor lichtkunst in haar atelier NEON73 (Jeustraat 73, Voerendaal). Daar is ook Marcel Jongen aanwezig, deze derde generatie neonglasblazer geeft lichtgevende demonstraties. Enkele gelukkigen onder het publiek zullen de kans krijgen om zelf glas te mogen buigen.

voor meer informatie: klik hier.