Openingsweekend Slot Schaesberg

Categorieactiviteiten
Datum:22 till 23 april 2017
Tijd: 00:00
Locatie: Slot Schaesberg, Landgraaf

Op zaterdag 22 en zondag 23 april 2017 viert Slot Schaesberg de start van het seizoen.

Liefhebbers van geschiedenis kunnen op 22 en 23 april hun hart ophalen bij Slot Schaesberg. Vele aspecten komen aan bod, zoals het kennismaken met middeleeuwse ambachten, de smid aan het werk, de geur van kampvuren en muziek. Wie op de actieve toer wil kan boogschieten en de toren beklimmen. Wil je ervaren hoe de bokkenrijders gevangen zaten, neem dan een kijkje in de kelders van het kasteel. Er is ook aan de innerlijke mens gedacht met een proeverij van middeleeuwse gerechten. Verder zijn er tal van historische boeken en Limburgensia te koop en komt ook de periode van het kasteel in de Tweede Wereldoorlog komt aan bod, met enkele legervoertuigen. Voor wie de wereld op schaal wil zien is er een display van modelbouw.
In het bezoekerscentrum wordt u ontvangen door onze rondleiders die alles over het project kunnen vertellen, tijdens een wandeling over het terrein, de kasteelrestanten en de historische tuin ‘Hof van Schaesberg’.

Stichting Landgoed Slot Schaesberg is opgericht om het eeuwenoude kasteel en de bouwhoeve weer in ere te herstellen. In beginsel gaat het om de herbouw van deze prachtige gebouwen uit de Renaissance. Maar het project omhelst méér dan dat: de herbouw moet namelijk op zo ambachtelijk mogelijke wijze tot stand komen en dienen als een leerproject. Daarnaast heeft het project alle kans om een toeristische trekpleister te worden in regio Parkstad. Daarnaast hoopt Stichting Slot Schaesberg in de toekomst uit te groeien tot een Erfgoed Campus, waar ambacht en wetenschap hand in hand gaan. Het bezoekerscentrum van Slot Schaesberg is vanaf 15 april weer dagelijks geopend voor het publiek. (regulier maandags gesloten).

Bron: Stichting Landgoed Slot Schaesberg